A Budapest Bike Maffia (BBM) egy tíz éve működő civil szervezet. Célja hajléktalan emberek, rászoruló családok, szociális intézmények segítése. Kreatív, innovatív szemlélettel közelítenek a segítségnyújtáshoz, a szociális ellátáshoz. Ennek keretében egy korábban soha nem látott dologra vállalkoztak.
A hajléktalanoknak, vagy hajléktalanszállón élőknek is szükségük van a pihenésre és a nyaralásra. A "Nekünk a Balaton" programmal a hajléktalanszállón élő, nélkülözésbe és kilátástalanságba néha már belefáradó embereknek adtak 1-1 napnyi kikapcsolódást és feltöltődést. 2022 nyarán összesen 5 alkalommal, 5 különböző szállón a strandolás életérzését hívták elő lángossal, főtt kukoricával, zenével, bulival, kertmozival és egyéb meglepetésekkel.
A finom lángos és fagyi feloldotta a kedélyeket, és a jó mulatós zene, és a tánc pedig boldogsággal töltötte el a résztvevők szívét. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy nagy az igény az ehhez hasonló rendezvényekre. Sokan csak akkor hitték el, hogy igaz, hogy tényleg ingyen mulatozhatnak, amikor már a kezükben fogták a lángost. Később is, a résztvevők örömmel emlékeztek vissza az eseményekre, és alig várják a következő epizódot, a következő nyarat. Mert nekik is ugyanúgy szükségük van arra, hogy kikapcsolódjanak, hogy bulizzanak, hogy egy kicsit elengedjék a hétköznapokat, mint bárki másnak.
Ez a sorozat a szálló bulik (mert a BBM keretein belül így hívtuk) hangulatát hivatott visszaadni, közelebb hozni, amennyire fotókkal ez lehetséges. A célom az volt, hogy sztereotipikus ábrázolás nélkül, az emberi méltóság tiszteletben tartásával mutassam be ezt az eseménysorozatot.
A sorozatot neveztem a Magyar Sajtófotó pályázatra, ahol a Mindennapi élet (sorozat) kategóriájának 3. helyét kapta meg.
Az anyag kiállításra került a városháza téren: https://jelen.media/varoskep/nekik-a-balaton/
Készítettem egy portré sorozatot is a rendezvények alatt: katt ide!
Köszönöm a figyelmet!

Támogasd a BBM munkáját: https://bikemaffiashop.hu/nekunk-a-balaton
Back to Top