2023-ban is folytatódott a tavaly nagy sikert aratott "Nekünk a Balaton" programsorozat, melyet a Budapest Bike Maffia (BBM) hívott életre. A "Nekünk a Balaton" programmal a hajléktalanszállókon élő, nélkülözésbe és kilátástalanságba néha már belefáradó embereknek adtak 1-1 napnyi kikapcsolódást és feltöltődést. Nem lehet kérdés, hogy a hajléktalanoknak, vagy hajléktalanszállón élőknek is szükségük van a pihenésre és a nyaralásra, a feltöltődésre. Ezt próbálja meg a BBM is megadni a saját eszközeivel.
Az alábbi képsorozat az egyes bulik helyszínére kalauzol el. Célom a jó hangulat megidézése volt az eseményfotók rám jellemző képi világával. Így fotózom a céges rendezvényeken, csapatépítő bulikon, esküvőkön, koncerteken is. Őszintén, nyílt tekintettel, a résztvevőkkel folyamatosan kommunikálva, elviccelődve, jó kedvvel. Az emberi méltóság tiszteletben tartása mindig különösen fontos, pláne a kiszolgáltatott helyzetben élő embertársaink esetében. Olyan képeket szeretek készíteni, olyan élethelyzeteket igyekszem "elkapni", ahogyan vagy amiben magamat is szívesen látnám viszont. Remélem, hogy nem csak én gondolom úgy, hogy ez nagyjából sikerült is!
ASZÓDI SZÁLLÁS ÉS NAPPALI MELEGEDŐ
1. A bulisorozat 2023-as első állomása az Aszódi úti éjjeli menedékhely volt, mely a közterületen tartózkodó férfiak, nők és párok számára nyújt ellátást. Bár a nyári kánikula elmaradt, azért a buli nagyon jól alakult szerencsére. Tavaly is itt kezdtünk, ismert volt a terep. Volt sok régi ismerős arc is és békés, jó hangulatú buli kerekedett a végére.
TÁBLÁS ÁTMENETI SZÁLLÁS
2. A második állomás a Táblás utcai szállón volt. Ez az átmeneti szállás 80 ágyon biztosít szakszerű ellátást alacsony jövedelemből élő, mentális nehézségekkel küzdő hajléktalan férfiaknak és nőknek.
GYÖNGYVIRÁG GYERMEKOTTHON
3. A harmadik buli a Gyöngyvirág Gyermekotthonban volt, ahol egészen kis gyermekkortól 18 éves korukig élnek gyerekek. Számomra ez volt a legnehezebb az összes eddigi szállós buli közül. Mind lelkileg, mind technikailag kihívások elé állított. Két csodálatos kisgyermek apjaként elszorult a szívem a sok szeretetre éhes gyerek között. Cserébe viszont jó volt látni, hogy mennyire jól érezték magukat ezen a délutánon. Pancsolás, arcfestés, csillámtetkók és persze a mérhetetlen mennyiségű fagyi mellett csak jól sülhet el egy buli. Szerencsére az idő is kegyes volt és szépen sütött a nap.
Technikailag a nehézség az volt, hogy úgy mutassam be ennek a bulinak az esszenciáját, a féktelen jó kedvet, a gyerekek bolondozását, hogy közben lehetőség szerint ne legyenek könnyen beazonosíthatóak, és végül jóváhagyja az elkészült képeket a vezetőség.
MAGYAR VÖRÖSKERESZT MADRIDI ÚTI HAJLÉKTALAN SZÁLLÓ
4. A negyedik és egyben záró buli a Madridi úton volt. Ez egy olyan szálló, ahol csak férfiak szállhatnak meg. Abban is különleges ez a hely, hogy bár alkoholt nem lehet bevinni, de előtte lehet fogyasztani. Ez utóbbi pedig azért tud érdekes helyzeteket szülni. Végül tavaly az egyik legjobb hangulatú buli itt kerekedett, teljes békességben.
Tavaly az év legmelegebb napján voltunk itt. Idén a szeszélyes nyár egy vihar szelét is erre sodorta, de ez semennyire sem hátráltatta a bulit, senkit sem zavart a szél, vagy a szemerkélő eső, és békességben, jó kedvvel telt a buli. A végén még elpakolásban is segédkeztek.
Edda - A kör szólt ekkor
Edda - A kör szólt ekkor
László, aki egyidős velem. Különböző filmekben statiszta szerepeket vállal, és abból tartja fenn magát. A buliról meg pont azt mondta, ami ennek az esszenciája, hogy a zene, a kaja a pia, a buli lehetőséget teremt kikapcsolódni, mulatozni, boldogságban úszni és hogy nem is tudta, mennyire hiányzik ez neki és hogy ezért végtelenül hálás.
László, aki egyidős velem. Különböző filmekben statiszta szerepeket vállal, és abból tartja fenn magát. A buliról meg pont azt mondta, ami ennek az esszenciája, hogy a zene, a kaja a pia, a buli lehetőséget teremt kikapcsolódni, mulatozni, boldogságban úszni és hogy nem is tudta, mennyire hiányzik ez neki és hogy ezért végtelenül hálás.
Nagyon remélem, hogy lesz folytatás! Igazán jó lenne, ha minden hónapban lehetne egy hasonló rendezvényt tartani, akár minden szállón. Egyértelműen érezhető volt, hogy erre bőven lenne igény. Jó lenne, ha erre lehetőségük is nyílna.
Ezt a rendezvénysorozatot itt lehet támogatni: https://bikemaffiashop.hu/nekunk-a-balaton

Köszi a figyelmet!!!
Back to Top